Vad är nytt med FIFA 2021?

De flesta har någon gång spelat FIFA i sina liv. Det är otroligt populärt och det finns både VM och andra stora mästerskap i detta TV-spel som bara blir bättre och bättre för varje utgåva. Det första FIFA-spelet kom redan 1993 och hette då FIFA internationell Soccer och sedan dess har det kommit 28 spel och att det har blivit mer verklighetstroget är ingen överdrift att säga. Nu är grafiken fantastiskt och det är lätt att se vilka spelare man använder i sitt lag då ansiktsdragen har blivit bättre tillsammans med allt annat. I den första utgåvan var det inte så stor skillnad på varje spelare för att vara ärlig men det kunde man inte riktigt kräva av den tidens teknik.

Världens största sportspel

FIFA är världens största sportspel och det kanske inte är så märkligt med tanke på att fotboll är världens största sport. EA Games heter företaget som ligger bakom denna succé. Du kan välja att spela med ett lag en hel säsong bara mot datorn eller så kan du delta i matcher online där du spelar mot andra spelare. Det går att vara med i ligor även om du spelar online vilket har blivit mer populärt på senare tid. I de första spelen så var det bara spel mot datorn som gällde. Det är inget som är revolutionerande med FIFA 2021 utan de som har spelat de tidigare spelen kommer att känna igen sig och det är nog bra. Det känns dumt att ändra ett vinnande koncept. Det som bli bättre och bättre är grafiken och känsligheten i spelet. Det går att variera sitt spel mer med finkänsliga finter etc. och varje spelare är utformad att vara lite mer lik sin karaktär. Spelar du när du är uppkopplad mot Internet så kan du hela tiden spela med den senaste versionen så att alla spelar i korrekt lag. Spelare tenderar att flytta runt och då kan det vara kul att kunna ha den uppdaterade versionen. Spelar du genom internet så kommer ditt laga att tjäna in erfarenhetspoäng så att du spelar mot spelare som är någorlunda lika bra som du. Att spela mot någon som är för dålig är inte kul och inte heller att spela med någon som är avsevärt mycket bättre.

Streaming och FIFA

Du kan titta på FIFA-matcher när det är turneringar. Det du behöver är ett konto på det som heter Twitch och sedan så loggar du in där och väljer vilka matcher du vill se. Twitch är en plattform som inte bara är kopplat till FIFA utan du behöver skapa ett konto där för att sedan koppla det till ditt EA-konto. Du kan gå in på Easports hemsida för att se när det sänds matcher och vilka du kan välja att se på. Där kan du också läsa på när det spelas stora turneringar. i och med att det har blivit en marknad att strömma matcher på FIFA så finns det faktiskt professionella FIFA-spelare. Det är nog en pojkdröm för många, att kunna spela FIFA och tjäna pengar.

Lämna en kommentar