Lego Star Wars – The Skywalker Saga

Lego Star Wars – The Skywalker Saga är ett action – och äventyrsspel som finns till både Xbox, Playstation, PC, samt Nintendo Switch. Spelet släpps av Warner Bros. I spelet får man återuppleva alla nio Star Wars – filmerna i ett enda spel, med legogubbar som spelkaraktärer. Lanseringen av spelet var först tänkt under 2020, men blev sedan framflyttat till 2021. Troligen kommer det börja säljas under vintern 2021, men i värsta fall kan det flyttas till 2022. Av 800 unika tecken som spelet kommer innehålla så kommer 300 vara valbara. Det skulle innebära ett nytt rekord för LEGO-spel. Det som skiljer Lego Star Wars – The Skywalker Saga från andra legospel är att i The Skywalker Saga kommer man att kunna upptäcka nästan hela galaxen, medan i de andra spelen kunde man upptäcka endast en navvärld . För att vara mer exakt kommer man att kunna upptäcka 23 av planeterna, samt månar.

Spela alla karaktärer från Star Wars-filmerna

I spelet finns det cirka 500 karaktärer och nästan alla är spelbara. Man kan testa alla karaktärer från Star Wars – filmerna som Anakin Skywalker, Luke Skywalker, Darth Vader, slåss mot fienden, eller vara fienden. Det är en upplevelse som man aldrig sett och som är väl värd att testa. Med nya Lego Star Wars – The Skywalker Saga fungerar det att hoppa in var man vill i sagan. Det har ingen betydelse om man vill börja med de nya eller de äldre trilogierna, utan det går bra att hoppa in på vilken trilogi man vill. Dessutom kan man slutföra de i vilken ordning man vill. Återupplev Star Wars i en helt ny tappning och utforska galaxen precis som man vill.

Lite mer om spelets upplägg

I de tidigare spelen har det funnits sex nivåer. I Lego Star Wars – Skywalker Saga kommer det att finnas hela 45 nivåer och varje avsnitt kommer att ha fem historieuppdrag. Man har också moderniserat striderna mer och i Skywalker Saga kommer man till exempel att kunna använda sig av en ljussabel-svängare, vilket betyder att man får bättre rörelser och ska kunna välja mellan tunga och lätta attacker. Som nämnts ovan kommer man att ha större tillgång till galaxerna och man kommer också att kunna använda sig av flera båtar, som kan ta en nästan vartsomhelst. Det blir också fler spontana möten, som man ska kunna välja att avstå från eller välja att delta i slagsmålet.

Lyx-upplagan av Lego Star Wars – The Skywalker Saga

Det kommer garanterat även en lyxupplaga av Skywalker Saga. Den planeras att innehålla basspelen, en Darth Vader-förpackning, alla sex DLC-paket och en Blue Milk Luke Skywalker Lego-figur. Istället för alla sex DLC-paket kan den alternativt innehålla en stolbokskoffert. Det är inte helt klart än vad den kommer att innehålla, men det är garanterat att den kommer. Tidigare har man också fått med specialkoder, som kunde låsa upp vissa karaktärer. Det kan man även få med till i detta spel. Om man förbeställer spelet på speltillverkarens officiella hemsida kan man dessutom få lite extra gåvor. Lego Star Wars – The Skywalker Saga passar alla Star Wars – fans, men också alla de som tycker om att spela äventyrs – och actionspel.

Lämna en kommentar