Det här vet vi om Skate 4

Skate är en populär spelserie om skateboards med actionfylld underhållning. Tony Hawks Pro Skater-serien är väl lite mer populär men Skate har alltid varit en värdig rival och båda serierna har tillräckligt med skillnader som gör det värt att spela båda.

Nu har vi äntligen fått veta att Skate 4 är på väg. Det har inte släppts ännu men det har blivit en het snackis bland fansen av tidigare spel. Det blev också väldigt lagom med tanke på att Tony Hawk nyligen fick en remake som lockade till sig många spelare. Men vad vet vi då om Skate 4 och är det lovande?

Det här är Skate-serien

Så till att börja med måste du veta vad Skate är. Det här är en populär spelserie med flera titlar där den senaste var Skate 3, som släpptes 2010. Ja det var väldigt länge sedan och efter det kände sig inte utvecklarna sugna på att släppa något mer.

Med lite under 3 miljoner sålda exemplar så kan det ha varit en fråga om lönsamhet. Trots det så var spelet ganska populärt och fick ganska många positiva recensioner. Lönsamhet är däremot en komplicerad fråga och det verkar som att utvecklarna ville göra mer med serien, men då EA är involverat så blir det genast mer komplicerat.

Om du gillar skate-spel så är det absolut värt att titta på Skate 3 om du inte redan har provat på det. Det har både underhållning och coola tricks. Det påminner till viss del om Tony Hawks Pro Skater men med en del egna idéer, tillräckligt för att det ska vara värt att prova på båda spelen.

Skate 4 äntligen på väg

Det bör nämnas att det inte heter Skate 4 ännu, EA och utvecklarna arbetar med spelet under namnet ”skate.”, med en punkt ja. Det är däremot Skate 4 för fansen och då får det också kallas så. Huruvida man faktiskt kommer att släppa spelet under bara skate återstår dock att se, men i reklam och ”trailers” som finns ännu så kan vi se att det är vad man arbetar under just nu.

Tyvärr finns det inte jättemycket information om själva spelet och vi vet därför inte mer än hur spelet ser ut i det allra tidigaste stadiet, vilket är för det allra mesta irrelevant. Det vi däremot vet är att man redan har kommit ganska långt med motion capture, vilket ser ganska lovande ut även om vi bara har fått en liten smygtitt.

Det finns ingen officiell trailer men det finns en del videor på YouTube och teamet själva har släppts en väldigt kort video som gör det officiellt att man arbetar med spelet. Tyvärr finns det ingen gameplay i videon men vi får se hur man har arbetat med det. Vi ser också att man har tagit in fans som rådgivare. Du kan se videon nedan:
https://www.youtube.com/watch?v=vzRbbgaqAvo

Mer information släpps kontinuerligt

Det släpps mer information kontinuerligt och det vi vet redan nu är att det absolut blir en PC-version. Det här är den första plattformen man har bekräftat men serien har även varit populär på Xbox så det känns troligt att Skate 4 släpps på mer än bara PC.

Ett exempel på dess popularitet kan du se med Xbox Game Pass där man släppt både Skate 1 och 3 så att man kan spela det där. Det här kan vara ett bra första prov om du inte har någon erfarenhet av titeln och vill veta vad du har att räkna med inför den nya titeln.

Ironiskt nog så finns inte Skate 2 såvida du inte har ett Xbox 360. Det här är ironiskt eftersom människor som har sett en del om Skate 4 påpekade att det liknar Skate 2 mer än någon annan titel i serien.

När mer viktig information släpps så kan det blir en uppdatering från vårt håll.

Lämna en kommentar