Vilka gamingstolar är bra?

Gaming och E-sport blir allt större i hela världen. Från att ha setts att vara något som tonårspojkar gjorde i sin källare är nu E-sport vida respekterat och de bästa utövarna kan absolut jämföras med andra idrottsutövare. Det är dock ganska statiskt att sitta ner så lång tid somkrävs för att bli en bra gamer och då behöver man införskaffa sig en bra gamingstol. Här under kommer vi prata lite generellt om vad som är en bra gamingstol och även exempel på några bra gamingstolar.

Flera olika aspekter att ta in

En dålig stol kommer att ge dig besvär du kan klara dig utan. Du kommer att få ont i ryggen, ben som domnar och det kommer att bli roligare att sitta och spela länge. Det kan ändå vara klokt att ta små pauser för att komma upp och gå lite och kanske stretcha eller göra något kort träningspass. Det kommer dessutom gör att du kan fokusera mer på ditt spelande och vara på topp när du behöver det.

Gaming-stolar är anpassade till olika personer. Det du ska tänka på när du köper stolar är att den ska vara anpassad till din vikt och längd. Du ska även se till att ryggstödet är bra anpassat för dig så att det inte är för smalt och att det är tillräckligt långt. Du ska inte bara gå och köpa första bästa stol utan ju mer du spelar, desto viktigare är det att lägga tid och pengar på att hitta den rätta stolen. Stolen ska var i den höjd så att du inte sitter och dinglar med benen utan du ska kunna ha båda fötterna i marken i en nittiogradig vinkel med benen. Det kan vara värt att köpa en fotpall om du inte når ner till golvet. Generellt sett så är det viktigt att du kan justera din gaming-stol så att du inte sitter likadant hela tiden. Med så många timmar framför datorn som många spenderar så kommer en felaktig ställning ge dig problem.

När du har hittat en stol som du tror är bra för din rygg så ska du kolla armstödet. De bästa stolarna går att ändra på i armstödet på flera olika ställen för att du ska kunna vila armarna i en gynnsam ställning. Har du inte ett bra armstöd så finns det stor risk att du kommer att drabbas av förslitningsskador och behöva vila från din gaming. Armarna ska vara i ungefär samma höjd som skrivbordet för att du ska kunna vila maximalt på bordet. Sitter du mycket i stolen så kan det även vara bra at tänka på i vilket material stolen är tillverkad. Det ska vara lätt att rengöra och om du dessutom äter framför datorn och i din stol så är det bra om det är lätt att torka av.

Det finns många gamingstolar

Det finns otroligt många gamingstolar och det som går att säga är att det bästa är att tänka på det som vi har skrivit här över oavsett vilken stol du ska ha. Eftersom att det kanske inte är raketforskning för att ta fram den bästa gaming-stolen så finns det väldigt många företag som gör väldigt många bra stolar så är det bättre att gå efter en checklista än att kolla efter ett specifikt märke eller liknande. Vi ska ändå nämna några stolar som alltid levererar riktigt bra stolar och som garanterat kommer att ge dig den komfort du vill ha och behöver.

Noblechairs HERO är en av de gamingstolar som är mest köpt och det är enkelt att förstå varför. Den har allt det som vi har pratat om här över och det går att justera både i ryggen och armstöden. En NobleChairs HERO kostar mellan 4000 och 5000 kronor vilket kan tyckas vara mycket för en stol men det är värt det. Sitter du i en vanlig kontorsstol så kommer du behöva lägga mer pengar på massage och annan läkarkonsultation på grund av rygg- och nackbesvär eller liknande.

Arozzi Torretta Gamingstol är en annan bästsäljare och som brukar lyftas fram för att den är en lättare variant än övriga gamingstolar. Även denna har alla funktioner som behövs som att kunna justera ryggstöd och armstöd. Den går även att få i flera olika färger.

DXRacer Formula F08 låter som en Formel 1-bil men är även den en gamingstol och dessutom en som brukar få väldigt höga betyg i kundomdömen. Den är väldigt prisvärd och du kommer få en mycket bra stol till ett gynnsamt pris. Den ser lite sportig ut och kan köpas i flera olika färger för den som vill ha en stol i en specifik färg.

Gör dig själv en tjänst och köp en bra stol om du sitter mycket framför datorn. Du kommer att tacka dig själv för att du slipper besvär med kroppen som garanterat kommer att komma om du sitter fel.

Lämna en kommentar