World Cyber Games

Datorspel och e-sport har växt något enormt med åren, runt om i hela världen och World Cyber Games är ett tävlingsevenemang inom just e-sport. World Cyber Games grundades år 2000 och har sen dess varit väldigt aktivt. Det anordnades av ett sydkoreanskt företag som heter ”International Cyber Marketing”. När evenemanget anordnades första gången år 2000 så hölls det i Sydkorea fram till 2004. Efter 2004 har det arrangerats på olika platser. Det första evenemanget som arrangerades år 2000 kallades för ”World Cyber Games Challenge”. Efter det första evenemanget bytte det dock namn till enbart ”World Cyber Games”, och det har hetat det sen dess. Med hjälp av stora sponsorer som äger större datorföretag sponsrar de med priserna upp till 400 000 dollar. Första evenemanget som varade i Sydkorea år 2000 hade 174 stycken deltagare som kom från 17 olika länder. Prispotten som man då vann var 200 000 amerikanska dollar.

De olika spelen och länder som World Cyber Games arrangerats i

Förutom Sydkorea så har World Cyber Games även arrangerats i San Fransisco, Singapore, Italien, USA, Tyskland och Kina. De spelen som det tävlas i har varit många, men några exempel är FIFA 06, Starcraft: Broodwar, Counter-Strike, Halo: Combat Evolved, Warcraft III: The Frozen Throne, Need For Speed: Most Wanted, Tekken 6, FIFA 12, World of Tanks med flera. Det är både lagspel och enskilda spel. Oavsett om man spelar i lag eller enskilt så har man olika deltävlingar för att slutligen komma i finalen. Man kan följa spelen och deltagarna via deras hemsida och se vilka som tar sig vidare till slutspel. Precis som med vanlig sport så finns det även en e-sportkommentator och matcherna visas i realtid. Liksom vanlig sport har även e-sport kommit att bli en mycket populär sport och det fortsätter att växa världen över.

Vem som helst kan delta

Är man riktigt bra och älskar att spela e-sportspel så kan man delta i evenemanget och tävla om prispotten. Men det krävs att man spelat under en längre period och är ett sinne för spel. Eftersom de som kommer upp i finalerna har oftast spelat länge och dedikerat stora delar av sin tid till just spelet. Men om man är duktig på att spela och tror att man har en chans att vinna så bör man absolut ansöka om att få delta i evenemanget. Men i de spel som är lagspel så måste man ju givetvis ha ett lag för att kunna delta.

Lämna en kommentar